PALGAZ eziyeti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Koronavirüs bahane, şube kapatma şahane

PALGAZ’ın Çayırova ve Darıca şubelerini kapatmasından sonra abonelerinin işlemlerini yaptırmak için Gebze’ye akın etmesinden sonra adeta müşterilerine eziyet gibi uygulama  başladı.

Önce 2019 yılının yaz mevsiminde Çayırova sonrasıda da 2020’nin yaz mevsiminde Darıca Şubesini kapatan PALGAZ’ın kapatma kararından sonra müşteriler doğalgaz işlemleri için   adeta eziyet yaşıyor.

Darıca’da Çınar altı diye bilinen mevkide bulunan PALGAZ bürosu kapandı. Doğalgaz faturası yatırmak isteyenler ise ilçedeki başka bir PALGAZ anlaşmalı kurum ya da Gebze’deki ofise giderek yatırılabileceği ya da online hizmet veren ödeme merkezleri aracılığıyla ödeme yapılabileceği yetkililer tarafından belirtildi.

MÜŞTERİLER GEBZE’DE KUYRUK OLUŞTURUYOR

Fatura yatırmak, doğalgaz açtırmak kapatmak gibi benzeri işlemlerini yaptırmak için Gebze’ye giden PALGAZ müşterisi bir de mecburi olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında içeriye sırayla alınıyor olması bu sıcak yaz gününde tabiri caizsse eziyeti ve zahmeti iyice arttırıyor.  Gebze Palgaz’ın kapısında müşterilerin ateşini ölçen görevli ise  bazen keyfi olarak istediği müşteriyi içeriye alıyor, istemediğini içeriye almıyor. Bu durumda ise bazı  müşterilerle PALGAZ görevlileri arasında tartışma yaşanıyor.  Hatta kapıda bekleyen PALGAZ görevlisinin adeta azarlarcasına müşterilerine davranması bir başka trajedi oluşturuyor. Yani müşteri hem para yatırmaya gidiyor hem de görevli tarafından azarlanıyor.

ÇAYIROVA VE DARICA ŞUBELERİ NEDEN KAPANDI?

Öte yandan  PALGAZ’ın Gebze Şubesi’ndeki yığılmayla ilgili olarak Bölge Haber’e konuşan vatandaşlar “Alınan koronvirüs tedbirleri kapsamında işlem yaptırmak isteyen müşteriler sırayla içeriye alınıyor. Belirli bir doluluk durumu var. O kotanın aşılması durumunda içeriye alınma yok. Buna diyecek bir sözümüz yok. Gerekli bir uygulama koronvirüs tedbirleri. Ancak, PALGAZ yönetimi neden Darıca ve Çayırova şubelerini kapattı?  Pekçok Darıcalı ve Çayırovalı işlem yaptırmak için Gebze’ye akın ediyor. Eğer yeniden bu ilçelere küçük te olsa birer şube açılırsa bu yığılmalar olmaz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

YEREL YÖNETİCİLER BU DURUMA EL ATMALI?

Öte yandan Bölge Haber’e konuşan Palgaz müşterileri “Darıca ve Çayırova Belediyelerinin , AK Parti Darıca ilçe başkanlıklarının yeniden bu şubelerin hizmete açılabilmesi için PALGAZ yetkilileriyle görüşmeli. Çünkü bu  bir firmanın kar-zarar mantığıyla izah edilemeyecek, insafına bırakılamayacak bir kamu meselesidir” şeklinde düşüncelerini aktardı.

PALGAZ NE DİYOR?

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Gebze Palgaz yetkilileri ise vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için online ödeme veyahut işleme dönmelerini istiyor.  Bölge Haber’e konuşan bir Palgaz yetkilisi “Müşterilerimiz eğer kuyruk beklemek istemiyorsa ya anlaşmalı tahsilat kurumlarına  ya da anlaşmalı bankalara faturalarını yatırmalı. İşlem yaptırmak isteyen dijital sistem ile ulaşmalı” diye konuştu.

DİJİTAL OKUR YAZARLIĞI OLMAYAN NE  YAPMALI?

Bölge Haber’e konuşan bir vatandaş ise “peki bilgisayar kullanmasını bilmeyen, akıllı cep telefonu olmayan, palgaz aboneleri bu durumda ne yapacak?” diye konuştu.

Gebze PALGAZ’ın önünde ne yazık ki uzun uzun kuyruklar oluşmuş durumda. Gelen abonelerin bazıları da Darıca ve Çayırova ilçesinden gelmekte. Müşteriler bu duruma tepki gösteriyor.  “Madem burada uzun kuyruklar oluşacaktı neden Çayırova ve Darıca’yı kapattınız?”

PALGAZ’ın Çayırova şubesi 2019 yılında, Darıca Şubesi ise  daha geçtiğimiz aylarda  kapandı. Tabiri caizse  olan bu iki ilçedeki müşterilerine oldu. Çünkü onlar işlem yaptırmak için firmanın Gebze’deki bürosuna akın ediyor. Bu durum da koronavirüs salgınının olduğu şu günlerde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Üstelik hiçbir sosyal mesafenin de göz önünde olmadığı dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PALGAZ eziyeti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!