CHP’den başkan Çiftçi’ye “teşekkür  

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Çayırova Teşkilatı’nan koronavirüs denetimi 

 

Çayırova CHP İlçe başkanı Cihan Soyluçiçek, beraberinde meclis üyesi Halis Koç ve Yılmaz Bilmez;  Koronavirüs salgını sebebiyle sorunları yerinde tesbit etmek ve görevi başındaki belediye çalışanlarını motive etmek amaçlı ilçede bir takım ziyaretlerde bulundular. Yenimahalle açık halk pazarında Pazarcı esnafının sorunlarını, halkın beklentilerini, sosyal izolasyon  yerinde incelediler; Konu ile ilgili açıklama yapan CHP ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek;

Öncelikle Koronavirüs salgını sebebiyle açık halk pazarında pazarcı esnafımızı dinledik. pazar alışverişi yapan yurttaşlarımızın memnuniyetlerini sorduk…

1-Ziyaretimizi Çayırova belediyesi Vefa gıda dağıtım deposun da Özveri ile 3 vardiya çalışan belediye işçilerimize yaptık.Çaylarını içtik.

2-Ziyaretimizi Çayırova’mızın Vefa koordinasyon merkezine yaptık.Çalışmalarla ilgili çalışma arkadaşlarıyla görev başında olan Sosyal işler müdürümüz Talha Dülgerabaki  beyden bilgiler aldık.

3-  Ziyaretimizi 24 saat görev başında olan Zabıtamızı ve makamımda Zafer müdürümüzü ziyaret ettik.. pazarla ilgili daha hijyenik olması açısından önerilerimizi ilettik.  Alınan önlemlerle ilgili Müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarına kolaylıklar diledik.

Genel anlamda yapılanlar var.. esnafın ve müşterinin sağlığı için yapılması gerekenler var..Özellikle tezgahlar arası sosyal mesafe açısından % 50 sağlanmış, Belediye tarafından dezenfektanlar pazarın her iki başına konulmuş, esnaf ve müşterilerin; zabıta tarafından ikaz etmelerine rağmen % 30’unda ancak maske ve eldiven görebildik..sadece sebze, meyve kısaca gıda maddesi satan esnafımız tezgahlarını açmıştı. Giyim eşyası satan tezgahtarlar karara uymuşlardı. Pazara çıkmamışlardı.

Tabii Pazar yerleri ile alakalı vatandaşımızın sağlığı ile alakalı Belediye yetkililerimize önerilerimizde var;

özellikle tezgahlar arası 3 m sosyal mesafe için; tezgah sahipleri önceki sıraları dikkate alınarak yeniden Pazar yeri numaralandırılmalıdır..seyyar Dezenfektanlar özellikle sadece başlara değil, açık Pazarda; her sokağın Pazara giriş noktalarınada konulmalı, kapalı pazarlarda da 5-10 noktaya konulmalı. Anonslarla görevlilerce sık sık eldiven ve maske takılması ve dezenfektan kullanılması ile ilgili vatandaş uyarılmalı. Ayrıca önümüzdeki salgın süresince özellikle açık pazarın kapanışı akşam 19.00 dan 17.00 ya çekilmelidir. Çünkü tezgahtarlar hem tezgahını toplamasına hemde temizlik işlerinin sokağı aydınlıkta temizlemelerine imkan veririz. Vatandaşta bir an evvel temişlenmiş, dezenfektan edilmiş sokağını kullanmış olur. Pazarlar açılmadan öncede dezenfektan edilmelidir.

Çayırova’da yaşayan yurttaşlarımızdan da ricamız; belediyemizden yardım için gerçek ihtiyaç sahipleri, işini kaybetmiş veya 65 yaş üstü yurttaşlarımız alım güçleri yoksa, gerçek ihtiyaç sahipleri iseler Belediyemize başvursunlar..24 saat hizmetlerindeler. Özellikle aylık 15.000 ₺ geliri olanda müracaat etmiş, gerçek ihtiyaç sahibide talepte bulunmuş. Bu yüzden hem hak gasbı hemde belediye çalışanlarına yardımcı olmamız açısından her yurttaş üzerine düşeni bu süreçte yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca Pazara giden yurttaşlarımız ve pazarcı esnafımız Pazar esnasında sık aralıklarla dezenfektan kullansınlar.. maske taksınlar, sosyal mesafeye mümkün olduğunca riayet etmelerini bekliyoruz.

Bu vesileyle CHP  ailesi olarak özveriyle çalışan tüm belediye çalışanlarına ve Çayırova belediye başkanımız Bünyamin Çiftçi beye teşekkür ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’den başkan Çiftçi’ye “teşekkür  

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!