Minik Ece ve annesinden anlamlı çağrı (VİDEO HABER)

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Ece işitme engelliler için evde kal  videosu hazırladı. Annesi pınar Çaket ile bir video hazırlayan ece evde kal çağrısında bulundu. Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Müdürü Oktay Gümüş minik Ece’nin toplumsal farkındalığı yüksek bir öğrenci olduğuna dikkat çekti.

Ece’nin işaret diline ilgisi 6-7 yaşlarında çevresinde denk geldiği sağır dilsiz insanları işaretle konuştuklarını görmesi üzerine başladı onları anlamaya çalıştığını söyledi. Anne Pınar Çaket  minik Ece’nin bu videonun hazırlanmasıyla ilgili olarak ” YouTube videoları izleyerek bu dili öğrenmeye çalıştı tabiki tek başına bunu tam anlamıyla başarması %100 mümkün olmayacaktı ve benide teşvik etti anne öğrenelim ya birgün bizde öyle olursak ya birgün karşımıza biri çıkıp bize soru sormaya çalıştığında onu anlamazsak ve yardımcı olamazsak diye bunun üzerine bende işaret dili eğitimi aldım ve her ders dönüşü eve geldiğimde öğrendiklerimi eceye öğrettim.
Bu videoyu çekmemizdeki amaç;durumun vehametini iyice kavradığı için ve hergün normal hayatlarına devam eden insanları gördüğü için çekmek istedi birgün haberlerde evimde tv yok benim haberim yok yasaktan diyen yaşlı amcayı görünce aklına ilgi noktadı olan işaret dili geldi ve belki tv olup sesini duyamayan insanlar var belki haberdar olmayan insanlar var diyerek engelli arkadaşlarımız için çekmek istedi birkaç gün üst üste söyledi ancak çekebildik ve birazda sağlıkları yerinde olan normal ama duyarsız insalarımıza tepki olarak çektik
Hatta ecenin attığı başlık ile ‘Anne sessiz sesimizi herkese duyuralım”  şeklinde özetledi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Minik Ece ve annesinden anlamlı çağrı (VİDEO HABER)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!