ARAÇ SAHİPLERİ OTOMOBİLLERİNİN YAZ BAKIMI KONUSUNDA BİLİNÇLİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Araştırmaya katılan araç sahiplerinin %71,6’sı aracının yaz bakımını yaptırdığını söylerken, katılımcıların %19,1’i aracının yaz bakımını henüz yaptırmadığını ancak yaptıracağını belirtti. %9,2’lik kesim ise pandemi şartlarında seyahat etmeyi düşünmediği için aracına yaz bakımı yaptırmayacağını açıkladı. Ayrıca araçlarının bakımını profesyonel bir firmada yaptıracağını söyleyenleri oranı %81,5 iken, aracının bakımını kendisinin yapabileceğini söyleyenlerin oranı %18,5. Oranlara bakıldığında, tüketicilerin bu konuda duyarlı oldukları söylenebilir.

Katılımcılara araçlarının yaz bakımında en çok hangisine önem verdikleri sorulduğunda ise cevaplayıcıların %34,4’ü fren sistemini önemsediğini söyledi. Cevaplayıcıların %25,9’u filtreleme, %18,7’si klima kontrolü ve %16,1’i yaz lastiğine geçişi önemsediğini belirtti.

Tüketici Otomobillerin Yaz Bakımı Konusunda Yeterli Bilgiye Sahip

arabam.com’un gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara araçların yaz bakımı hakkında bilgi sahibi olup olmadıkları sorulduğunda katılımcıların %63,4ü bilgi sahibi olduğunu söylerken katılımcıların %28,4’i kısmen bilgi sahibi olduğunu, %8,1’i hiç bilgi sahibi olmadığını söyledi.

 

Yaz Lastiği Seçerken En Çok Güvenilir Firmalar Tercih Ediliyor

 

Araç sahiplerine yaz lastiği seçerken en çok dikkat ettikleri unsur sorulduğunda cevaplayıcıların %47,9’u güvenilir bir firmadan alacağını belirtirken, cevaplayıcıların %41’i teknik detaylarını inceleyerek en iyisini alacağını belirtti. Katılımcıların %11,1’i ise fiyatı uygun olan yaz lastiklerini alacağını söyledi. Çıkan sonuçlara göre otomobil kullanıcılarının güvenli bir sürüşe önem verdiğini söylemek mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ARAÇ SAHİPLERİ OTOMOBİLLERİNİN YAZ BAKIMI KONUSUNDA BİLİNÇLİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!