Bilişim Vadisi iki bakanı ağırladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile TOGG arasında “Meteorolojik Verilerin Paylaşımına İlişkin Protokol İmza Töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanımı  Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle gerçekleştirildi.

 

Bilişim Vadisi’nde düzenlenen törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun ve TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş ve çok sayıda davetli katıldı

Bakan Pakdemirli, “Dünya devlerinin olmadığı bir alanda Türkiye gerekli inisiyatifi alabilmiştir. 21. yüzyılda ülkemize yakışacak özellikte teknolojik alanda bir yolculuğa çıkılmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakanların ve protokol üyeleri, hayırlı olsun dilekleriyle Meteorolojik Verilerin Paylaşımına İlişkin Protokolü imzaladılar. Dünya çapında örnek teşkil edecek olan bu anlaşmaya göre, TOGG’un akıllı yaşam platformu olarak adlandırılan elektronik arabirimine, MGM tarafından sağlanacak gözlem, hava tahmini, kara yolları tahmin sistemi ve MeteoUyarı gibi ürünlerin entegrasyonu sağlanacak. TOGG ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasındaki veri paylaşımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın TOGG’u yetkilendirmesiyle gerçekleşecek. Sürücüye Yönelik Uygulamalar, Araç İçi Uygulamalar ve Araçtan Alınacak Sensör Verilerinin Kullanımı olarak üç başlık altında hayata geçirilecek uygulamalar ve sağlanması hedeflenen katma değer sayesinde yeni teknoloji ve servislerin geliştirilmesinin de önü açılacak.
Anlaşma kapsamında, TOGG otomobillerinde yer alması planlanan hava tahmin gösterimi, navigasyon da güvenli rota hesaplama ve adaptif menzil hesabı için MGM’nin verileri kullanılması planlanırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Karayolları Hava Tahmin Sistemi’nin (KHST), TOGG Akıllı Yaşam Platformuna entegrasyonu sağlanacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilişim Vadisi iki bakanı ağırladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!