Bıyık 2 yılı değerlendirdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bugün sabah saatlerinde Hilal Cafe’de düzenlediği basın toplantısında  iki yıllık belediyesinin çalışmalarını değerlendirdi.  Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, düzenlediği basın toplantısıyla 2 yıllık görev süresini değerlendirdi.  Toplantıda AK Parti  Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ile MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün de hazır bulundu. Bıyık, kenti ilgilendiren her konuda açıklamalarda bulundu. Hizmet dolu iki yılı geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, “Dolu dolu iki yıl geri çevirdik. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak girdiğimi yerel seçimler sonrası gerek AK Parti gerek MHP İlçe Başkanlarımızla uyumlu bir şekilde çalışma içerisindeyiz. Geçen bu süreye çok hizmetler sığdırdık. Çok zorlu günler yaşadık. Şu anda Darıca’nın her mahallesinde yol çalışmaları var. Bu yıl sonunda bitecek bu çalışmalarla Darıcamızın ulaşım konforu artacak. Büyükşehir Belediyemizin ciddi desteği var. Açık konuşmak gerekirse Büyükşehir destekleri olmadan İlçe Belediyesi’nin çok fazla proje yapacak bütçeleri yok. Buradan Büyükşehir Belediyemize destekleri için teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimizde sel felaketi yaşamıştık ve bu sorunu kökten çözmek için İSU ilçemizde 80 Milyonluk proje başlattı.

DARICA’YA SGK MÜJDESİ

“Seçim beyannamesinde ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz. Vatandaşımızın karşısında yüzde yüz projelerimizi bitirmiş olarak çıkacağız. Belediyemizin mali yapısı yönetilebilir durumda. Borcumuz neredeyse yok denilenecek kadar az. Hiç borcumuz yok diyemeyiz, sonuçta halen daha iş yapıyoruz. Ama borçlarımız yönetilebilir düzeyde. SGK’ye borçlarımız karşılığında onarla yer vereceğiz, bu yere de SGK hizmet binası yapacak. Böylece hem borcumuzu bitireceğiz hem de kentimize SGK binası kazandıracağız. İnsanlarımız Mutlukent’e gitmekten gerçekten çok yoruldular, buradan vatandaşlarımıza müjdemiz olsun.”

SALYA’DAN KURTULUŞ İÇİN İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ ŞART

“Deniz kendi kendine üretiyor. Bir aydır buna kafayı yoruyoruz. Yaşanan duruma çok fazla anlam veremiyoruz. 25 Milyon insan yaşıyor Marmara’nın etrafında. Kocaeli’de hiçbir evsel atık denize ulaşmıyor ancak bu da yeterli değil. İleri Biyolojik artırma tesislerinin devreye gitmesi gerekiyor. Her belediye kendi tedbirini alarak bu sorunu çözeceğiz.”

ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER FESTİVALİ’NE  YENİ KRİTERLER

“Şehirler ve Kültürler Kaynaşması çok güzel bir proje. Ben çok önemsiyorum. Ama kontrolü elimizden kaçırdığımız bir proje. Her derneğin köfte ekmek satmasıyla festival olmaz. Bunlarla sınırlama getirmek gerekiyor. Her ilimizin kendine özgü mutfağı var. Darıca’da tabelası olmayan derneklere izin vermeyeceğiz. işi özüne çevireceğiz, gerekirse 40 gece değil 20 gece yapacağız ama ilçedeki derneklerle yapacağız. Ancak şu anda Metro çalışmasından dolayı sahile ulaşmakta sıkıntı yaşanıyor. Metro projesi 2023 yılında sona erecek. Sahil Metro’nun çalışma alanı olduğu için ulaşım ve trafikte sıkıntı yaşayacağımız için şu anda Şehirler ve Kültürler Kaynaşması projesini gerçekleştiremiyoruz.”

İZMİT BELEDİYESİ’NE ŞOV GÖNDERMESİ

“Reklamdan uzak, şovdan uzak işimizi yapıyoruz. Biz 200’den fazla konutluk Kentsel Dönüşüm yapıyoruz ama gidip İzmit’te veya başka yerlerde bunun reklamını yapmadık. Ama bakıyoruz İzmit Belediyesi, 138 konutluk proje yapıyor İBB ile birlikte Darıca’nın her yerini reklam ve afişlerle donattı. Büyük bir proje yapıyorlar sandım ama baktık ki sadece 138 konut ama dünyanın reklamını yaptılar. Biz 6 ayda Kentsel Dönüşüm projemizin yüzde 70’ini tamamladık. İnsanlara ev kazandırıyoruz, yerlerini değerlendiriyoruz. Biz bu işe sosyal sorumluluk projesi olarak, Belediye şirketimizle girdik.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bıyık 2 yılı değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!