Tahir Büyükakın

ÇAYIROVA CHP’DE “DOST MECLİSİ” KONSERİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Çayırova CHP ilçe gençlik kollarının düzenlemiş olduğu Dost Meclisi gecesinin 2.si de dün Çayırova CHP binasında gerçekleşti. İlkinde ilçe binasında Baran Yalçınkaya’yı konuk etti. Sunucu olarak Taner Arslan görev aldı. Sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapıldı. Hoş sohbet ve türkülerle devam eden gecede Korona virüse karşı bütün önlemler alındı. İlk yapılan Dost Meclisi canlı yayın konseri vatandaşın beğenisini kazandı. Dost Meclisi programı dün saat 21:00’da canlı yayın olarak yapıldı.

Dost Meclisi konserinin sunuculuğunu Taner Arslan üstlenmeye devam etti. Konsere destek veren sanatçı Binay Koçak katıldı. Konser Koçak’ın Karlı Kayın türküsünü seslendirmesi ile başladı. Taner Arslan Koçak’la gerçekleştirdiği konserde vatandaşın daha yakından tanımaları için sorularını Koçak’a yöneltti. Taner Arslan’ın, Binay Koçak Kimdir? sorusuna ‘’ Adana Çukurova Üniversitesi, Beden Eğitimi bölümü mezunuyum. Hem bir öğretmen hem de bir sanatçıyım. Herkes gibi bir insan bir can’ım.’’ Sözlerini söyledi.

İNSANOĞLUNA TÜRKÜ SÖYLERİM, İNSANOĞLUNA EĞİTİM VERİRİM

Gece türkülerle devam ederken ara ara Arslan, Koçak’a sorularını sormaya devam etti. Arslan, Korona virüs sebebiyle bir öğretmen olmasından dolayı şuan ki eğitim sistemini ve dün köy enstitüsü okullarının 80. Yılı olmasından ötürü duygu ve düşüncelerini anlatmasını istedi. Koçak ise ‘’İnsan dünyaya bir şey kazandırmak istiyorsa bu eğitimden geçiyor. Bende öğütmeyi değil eğitmeyi seviyorum. Türkiye ve Dünyanın kurtuluşu eğitimdir. Dünya kendi normal eğitiminden teknolojik eğitime geçti. Bu sebeple de biz öğrencilerimizle onlar bizimle göz temasını kaybetti. Bilim bizi bu konuda uyaracaktı, bizde bunu çocuklara öğretecektik, tanıtacaktık. Asıl sorun çocuklar da çocuklar bu kainata ekilecek tohumlardır. Bizler bu açığı kapatırız ama asıl olan devletimizin kapatması lazım. İstikbal göklerdedir, Mustafa Kemal Atatürk hep böyle diyordu. Benim için memleketi neresi olursa olsun asla önemli değil, hiç sormam ben öğretmenim, öğretmeye bakarım. İnsanoğluna türkü söylerim insanoğluna eğitim veririm. Aynı zamanda bugün köy enstitülerinin 80. Yılı, benim için köy enstitüleri hala bitmedi, Toprağı işlemek, yürümek, kitap yazmak her şey bir sanat. Saz çalmaya başlamadan önce köy enstitülerinin var olduğu zamanlarda ki gibi mandolin çalmaya başladım. Sonrasında sazla tanıştım. Kainat sanat doğrularının üzerine kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda sanat adamı olmak için ilerliyorum. Sanat adamı olmaya çalışıyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

GENÇLERİ TAŞ DEĞİL KAYA BEKLİYOR

Sosyal medyadan canlı yayın olarak yapılan bu konserde Koçak isteklere de yer verdi. Türkülerini söylemeye devam eden Koçak, bir eğitimci olmasından ötürü Taner Arslan’ın gençlere tavsiyeleriniz nelerdir sorusuna yanıt verdi. Koçak ‘’Gençlere büyük sorumluluk düşüyor, onları taş değil kaya bekliyor. Hayal kurmayı bırakmalarını gerçeklere dönmelerini istiyorum. Bu sorunla baş etmenin yollarını yazarak, çizerek, araştırarak bulabileceklerine inanıyorum, onlar da kendilerine inansınlar. Suyla tohumla ilgili bir şey varsa lütfen ayağa kalkın. Sizleri taş değil kaya bekliyor. Ne olur Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığına dönün, benim gençlerim bu ülkeye yeter. Yapalım Türkiye’mizi kurtaralım. Bütün ovalar dağlar bizi bekliyor’’ dedi. Tekrardan türkülerini seslendirmeye devam eden Koçak geceyi düzenleyen Çayırova CHP kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarına, gece de desteğini esirgemeyen Çayırova CHP ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek’e teşekkürlerini iletti. EVDE KAL konseri yeniden Binay Koçağın türküleriyle son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇAYIROVA CHP’DE “DOST MECLİSİ” KONSERİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!