Çiftçi 2 yılı değerlendirdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, göreve başladıkları 2 yıllık süre içinde yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Çiftçi, adil, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışı gereği halkın bir kuruşunu bile heba etmediklerini israftan kaçınarak tasarrufa büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Bünyamin Çiftçi, görev süresi içinde dolu dolu hizmetler üretip şehre olan vefa borcunu ödemek olduğunu ifade ederek göreve başladığı günden bugüne yaptığı çalışmaları şöyle paylaştı;’’

Çayırova tarihinde bir ilki gerçekleştirdik ve 9 mahallemizin tamamında mahalle danışma meclisleri düzenledik. Halkımızın sorunlarını yerinde dinledik ve en kısa sürede çözüme kavuşturduk.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLDUK, GÖNÜLLERE DOKUNDUK

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzü kurduk, belediyemizin şefkat kollarını sonuna kadar açarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk.

“Beşikten Eşiğe Yetim” projemizle 385 yetim ve öksüz çocuğumuza sahip çıktık.

2.000 ailemize Çayırova Kart; 6.000 kardeşimize kıyafet, ayakkabı, sağlık malzemesi; 1.000 ailemize de eşya ve yakacak yardımında bulunduk. 1.200 vatandaşımızın da hastanelere naklini gerçekleştirdik.

ÖNCE SAĞLIK DEDİK, TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Her şeyin başı sağlık dedik, salgınla mücadelede tüm imkânlarımızı insanımızla buluşturduk. Kurduğumuz Vefa Destek Ekibimizle halkımızın 7/24 yardımına koştuk. 65 yaş üstü yaşlılarımız başta olmak üzere 40.000 vatandaşımızı telefonla aradık, ihtiyaçlarını karşıladık. 45.000 hanemizin en az 2’şer kez kapısını çaldık. Maskemizi kendimiz ürettik, 1.000.000 maske, 200.000 hijyen paketi, 24.000 gıda kolisi ulaştırdık, 2.000 vatandaşımızın da alışverişini yaptık. 5.000 pazar ve işyeri denetimi, 54.000 ilaçlama, yıkama, dezenfekte ve acil müdahale çalışması yaptık “Okumak Sizden – Kitaplar Bizden” kampanyası ile de 9.500 gencimize ulaştık.

TASARRUF YAPTIK, HİZMETTE KALİTEYİ ARTIRDIK

Daha etkin, verimli ve kaliteli hizmet için tasarrufa çok önem verdik, bütçemizi yönetilebilir hale getirdik. İki yılda 18 otomobil, 8 kamyon, 1 iş makinesi, 1 kepçe, 1 çöp taksi ve 1 yol süpürme aracı olmak üzere belediyemize toplam 30 adet araç kazandırarak filomuzu güçlendirdik.Çöp konteynerlerimizi kendimiz üreterek kaliteli malzeme ile ömrünü uzattık. 500 konteynerden yıllık 300.000 TL tasarruf sağladık.Dal ve bitki atıklarından yıllık 200 metreküp yeşil gübre üreterek 50.000 TL tasarruf sağladık. İnşaat projelerini dijital ortamda inceleyerek, zaman ve kâğıt israfının önüne geçtik. Emlak servisimizi yeniledik, Şekerpınar’da yeni açtığımız emlak servisi ek hizmet birimimizle de vatandaşlarımıza işlemlerinde büyük kolaylık sağladık.

SANAYİCİLERİMİZLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK, İSTİHDAMA KATKI SUNDUK

Belediye sanayici işbirliğine önem verdik. Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarımızı ziyaret ettik, ilçemizin istihdamına, kalkınmasına ve gelişmesine yönelik istişarelerde bulunduk. Mavi Masa birimimizi daha aktif hale getirdik, 2.000 vatandaşımızı çeşitli firmalarda işe yerleştirdik.

DEVLET HASTANESİ HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR

Göreve geldiğimiz günden bu yana enerjimizin büyük bir bölümünü Çayırova Devlet Hastanesi hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için harcadık.Halkımızın isteği üzerine hastanemizin yerini büyükşehir belediye meclisimizin kararıyla daha merkezi bir konuma getirdik. Hastanenin zemin etüdü ve harita mühendisliği çalışmalarını üstlenerek süreci hızlandırdık.Şubat ayında Sağlık Bakanlığımız tarafından ihalesi yapılan deprem izolatörlü, 200 odalı ve 200 yataklı devlet hastanemizin inşaatı ise Haziran ayında başlıyor.

HALKIMIZ MİLLET BAHÇESİ’NDE NEFES ALACAK

Beyannamemizde söz verdiğimiz Çayır Park projemizi, Büyükşehir belediyemizle birlikte Millet Bahçesi yapmaya karar verdik.Yeni ürettiğimiz 70.462 m² arazide hizmete girecek Millet Bahçesinde halkımız nefes alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçi 2 yılı değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!