Dede Korkut İlkokulu’nun uluslararası başarısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca Dede Korkut İlkokulu 2C Sınıfı öğrencelerinin, sınıf öğretmenleri Aysun Yücel Yurday rehberliğinde yürüttükleri uluslararası proje adından söz ettirdi. . Darıca Dede Korkut İlkokulu 2C Sınıfı öğrenclernn, sınıf öğretmenler Aysun Yücel Yurday rehberliğinde yürüttükleri

”BATIK GEMİNİN HAZİNESİ E-TWİNİNG PROJESİ” isimli uluslararası proje, yurt iç ve yurtdışı toplam 10 okulun katıldığı bir proje haline geldi. Proje mimarlarından Darıca Dede Korkut İlkokulu 2C Sınıfı öğretmen Aysun Yücel Yurday  Bölge Haber’e yaptığı açıklamada ”Bir zamanlar dönemin önemli bilim ve sanat insanlarının içinde bulunduğu Dünya turuna çıkan bir bilim sanat gemisnin ortadan kaybolmasını konu alan bu projede, öğrencelerimiz çeşitli web2 araçlarını kullanarak buldukları şifrelerle gemin ardında bıraktığı hazneler keşfetmeye çalışıyorlar. Bu projeyle amacımız, öğrencelerimize 21. Yüzyıl beceriler olan robotik kodlama gibi beceriler kazandırmak teknolojiyi günlük hayatlarında daha üretken ve faydalı bir biçimde kullanmayı öğretmek, İnternet daha güvenli ve doğru bir şekilde kullanmalarını sağlamak, bilim, sanat ve edebiyat alanlarında hayal güçlerini geliştirmek, ufuklarını açmaktır. Bu amaçla her ay farklı bir alanda çalışmalar yapmakta ve söyleşiler düzenlemekteyiz” ifadelerine yer verdi. Proje öğretmeni Aysun  Yücel  Yurday “yaptığımız söyleşiyle, öğrencelerimizin müzik alanındaki sorularına cevap aradık . Barbaros Erman hocamızla yaptığımız eğitimle, lk defa  bu yaş grubu çocuklarımıza 3D tasarım uygulaması öğrettk. Önümüzdeki günlerde etknlğmz araba tasarlamak olacak. Bundan sonraki aşamada da doktor, ressam ve kodlama alanında uzman konuklarımızla öğrenclermiz çok yönlü eğitmeye devam edeceğiz” dedi.

PROJE MİMARLARI

YAPRAK YÜKSEK- KOCAELİ

DERYA KUTLU DİNLER- KOCAELİ

HATİCE YILDIRIM – DENİZLİ

ZEHRA TEMUÇİN- KOCAELİ

OYA YILMAZ ANKARA

AYŞE AYHAN- MERSİN

TUBA USLU- KOCAELİ

SİDAR DİNLER- KOCAELİ

AİKATERİNİ GOLTSİOU- YUNANİSTAN

NEİLA MERSNİ- TUNUS

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dede Korkut İlkokulu’nun uluslararası başarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!