Gebze Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Gebze Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

EKONOMİ 25.07.2025 22:17:00 0
Gebze Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Gebze Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

 

Gebze Ticaret Odası’nın Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis, Yönetim ve Meslek Komite üyelerinin katılımıyla Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Temmuz ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetler ile gelecek döneme ilişkin planlar kapsamlı bir şekilde ele alındı. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Oda çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Meclis üyelerinin görüşlerini aldı.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın Değerlendirmeleri

 

•         TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Dünya Odalar Federasyonu (WCC) Başkanlığına yeniden seçilmesi, Türk iş dünyası için büyük bir gurur kaynağı olarak değerlendirilmiş; Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş tarafından tebrik mesajı iletilmiştir. Ayrıca, Başkan Aslantaş, İktisadi Kalkınma Vakfı Denetim Kurulu üyeliğine yeniden seçilmiştir. 

  •       Odamıza 50.000 sicil numarasıyla kayıt olan Çiftçiler Kristal Hijyen Temizlik ve Yapı Malzemeleri San. Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi Sayın Onur Çiftçi’ye plaket takdim edildi. 

•         İSO İlk ve İkinci 500 ile TİM 1000 listelerinde yer alan üye firmaların başarıları öne çıkarılmış, Oda tarafından desteklerin sürdürüleceği vurgulanmıştır.

•         Tedarikçi buluşmaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde üyelerin yeni iş birlikleri kurmaları sağlanmış, bu tür organizasyonların artırılması planlanmaktadır.

•         Nefes Kredisi programının güncel durumu değerlendirilmiş ve üyelerin uygun finansmana erişimini kolaylaştıracak yeni destek mekanizmaları görüşülmüştür.

•         Afyon’da düzenlenen çalıştay kapsamında katılımcılardan gelen öneri, şikayet ve teşekkürler titizlikle ele alınmış, geri bildirimler doğrultusunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

•         Yakın zamanda yürürlüğe girmesi beklenen İklim Kanunu ile ilgili işletmelerin hazırlık süreçleri ve olası etkileri değerlendirilmiştir.

•         Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirilen ziyaretlerde kurulan iş birlikleri ve bölgesel kalkınma fırsatları ele alınmıştır.

•         Yangın güvenliği ve sigorta faaliyetlerine ilişkin düzenlenen toplantının sonuçları ve alınacak önlemler hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

•         Üyelerin üretim süreçlerinde verimliliği artırmayı hedefleyen Yalın Dönüşüm Programı kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve danışmanlık faaliyetleri aktarılmıştır.

 

 

•         Rusya Federasyonu’ndan gelen heyetin ziyareti vesilesiyle dış ticaret ilişkileri ve iş birliği olanakları görüşülmüştür.

 

•         Almanya İstanbul Başkonsolosu’nun ziyareti sırasında iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım fırsatları değerlendirilmiştir.

 

Gelecek Dönem Projeleri

 

Yönetim Kurulu, gelecek dönem için planlanan projeleri Meclis üyeleri ile paylaşmıştır. Planlanan başlıca projeler şunlardır:

•         Dış ticaret istihbarat merkezinin kurulması ve ihracat kapasitesinin artırılması için özel danışmanlık programlarının başlatılması,

•         Dijital dönüşüm ve yapay zekâ uygulamalarına yönelik eğitim modüllerinin geliştirilmesi,

•         Genç girişimciler için start-up ve kuluçka destek programlarının yaygınlaştırılması,

•         Organize Sanayi Bölgeleri ve KOBİ’lere yönelik enerji verimliliği ve yeşil dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi,

•         Yeni kurulan firmalara rehberlik ve e-mentorluk sistemlerinin oluşturulması,

•         Üyeler arası etkileşimi artıracak sektörel buluşmalar ve ticaret köprüsü organizasyonlarının düzenlenmesi.

 

Toplantı, üyelerin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından gündem maddelerinin oylanması ile tamamlanmıştır. Gebze Ticaret Odası, üyelerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeye, bölgesel kalkınmayı desteklemeye ve küresel pazarda rekabet gücünü artırmaya kararlılıkla devam etmektedir.

Haber Editörü

admin admin

admin@bolgehaber.com.tr

Sevinç Azeri’den Gazetemize Ziyaret: "Esnafın Sesi Olmaya Geliyoruz"

Çayırova Belediyesi’nden kupa mesaisi

Merkez Prime’da 10 Ocak Buluşması: Dr. Hakan Höbek Gazetecileri Ağırladı

Özel Sin Koleji, Gazetecileri Umutmadı

AK Parti Heyetinden Marmara KAISİAD’a Çıkarma: "İş Dünyasının Yanındayız"

Sarıkamış Şehitleri Dualarla Anıldı: "Beyaz Hüzün" Unutulmadı

Dilovası Yeni Yıla Kamu Kurumlarıyla Birlikte Girdi

2025 ulaşım yatırımlarıyla Darıca’ya değer kattı

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara’da) Fırtına Bekleniyor!

Efkan Ala ile Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nu Ziyaret Ettiler

Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi büyüledi

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Efkan Ala Kocaeli' nde

Seka Sanat, 2025’te 32 bin kişiyi ağırladı

İlk ziyaret şehit ailelerine yapıldı

Zehirleyen, zararlı yiyecekler belli oldu! Ünlü kalp cerrahı açıkladı

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşü: Galata Köprüsü doldu

Kütüphanem Kocaeli, 1 yılda 478 bin kişiyi ağırladı

Başkan Büyükakın yeni yılı gençlerle karşıladı

Başkan Büyükakın’dan sürpriz ziyaretler

Başkan Büyükakın itfaiye ve sağlık çalışanlarını da unutmadı

Büyükşehir ekipleri yeni yılda da nöbette

Gençler, geleceğe Büyükşehir’le hazırlanıyor

Anahtar Parti Kocaeli İl Başkanı Keskinoğlu ve Yeni Yönetiminden Vali İlhami Aktaş’a Ziyaret

Büyükşehir’de şampiyonlar belli oldu

Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanlığında İncelemelerde Bulundu

Dilovası Belediyesi Karla Mücadelede Hazır Kıta

2025’te 3 bin talep başarıyla yerine getirildi

KO-MEK ile üreten eller, değişen hayatlar

Dijital Kampüs’te yetişen 235 genç sertifikalarını aldı

Zirvede Büyükakın sürprizi

Yükleniyor