Kocaeli’de perdeler çocuklar için açıldı

Kocaeli’de perdeler çocuklar için açıldı

KÜLTÜR SANAT 13.10.2025 10:05:00 0
Kocaeli’de perdeler çocuklar için açıldı

Şehir Tiyatroları, “Kusursuz Dünya’ya Yolculuk” ile yeni sezonu açtı;
Kocaeli’de perdeler çocuklar için açıldı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezon perdesini çocuklara ve ailelere umut dolu bir hikâyeyle açtı. “Kusursuz Dünya’ya Yolculuk” adlı müzikal, SDKM Büyük Sahne’de yapılan prömiyerle seyirciyle buluştu.

 

SANAL, GERÇEK VE MASAL DÜNYALARI BİR ARADA
Yazar Özlem Saraç’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Gaye Cankaya’nın üstlendiği oyun; teknolojiyle iç içe büyüyen çocuklara hem renkli hem düşündürücü bir mesaj veriyor. Kiraz’ın “Kusursuz Dünya” adlı bilgisayar oyununun büyülü dünyasında çıktığı macera; sanal, gerçek ve masal dünyalarını iç içe geçirerek, çocuklara hayal gücünün sınırlarını keşfetme fırsatı sunuyor.

 

ÇOCUKLARA EĞLENCELİ BİR SEZON AÇILIŞI
“Pinokyo”, “Hansel ve Gretel” ve “Uyuyan Güzel” gibi sevilen masal kahramanlarının da yer aldığı müzikal tiyatro; eğlenceli olduğu kadar öğretici yönüyle de dikkat çekiyor. “Kusursuz Dünya’ya Yolculuk”, çocukların merakla takip edeceği, ailelerin ise gönül rahatlığıyla izleteceği bir yapım olarak sezon boyunca sahnede olacak.

 

GÜÇLÜ KADRO, RENKLİ SAHNE
Oyunun yaratıcı kadrosunda müzikte Cem Kahraman ve Efkan Develi, koreografide Taner Güngör, dekor tasarımında Efter Tunç, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Yakup Çartık, genel sanat yönetmenliğinde ise Aydın Sigalı yer alıyor. Sahne kadrosunda ise Ezgi Özbalı, Güliz Gençoğlu, Utku Oğuz, Ahmet Buğra Karakoyun, Duygu Mine Özcan, İbrahim Aydın, Sevcan Kuş Efe, Sinemsu Özdemir Bağlam, Aytek Mete Elgün ve Çağla Akarsu bulunuyor.

 

EKİM AYI’NDA DOPDOLU PROGRAM
Kusursuz Dünya’ya Yolculuk”, 10-11 Ekim tarihlerinde SDKM Büyük Sahne’de, 22 Ekim’de ise Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde minik izleyicileriyle buluşmaya devam edecek. Ekim ayı sonunda ise Kocaeli Şehir Tiyatroları, sahne sanatları tarihinde önemli bir anıya imza atacak. 30 Ekim’de, Türk mimarlık tarihinin dehası Mimar Sinan’ın yaşamını günümüz bakış açısıyla sahneye taşıyan ve Hatay’da yaşanan depremle kesişen insan hikâyelerini konu alan “Sinan” adlı oyun, dünya prömiyeriyle tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Yeni sezonda hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden Kocaeli Şehir Tiyatroları, yıl boyunca farklı yaş gruplarına ilham verecek özel yapımlarla sahnelerini sanatseverlere açmaya hazırlanıyor.

 

Haber Editörü

admin admin

admin@bolgehaber.com.tr

Sevinç Azeri’den Gazetemize Ziyaret: "Esnafın Sesi Olmaya Geliyoruz"

Çayırova Belediyesi’nden kupa mesaisi

Merkez Prime’da 10 Ocak Buluşması: Dr. Hakan Höbek Gazetecileri Ağırladı

Özel Sin Koleji, Gazetecileri Umutmadı

AK Parti Heyetinden Marmara KAISİAD’a Çıkarma: "İş Dünyasının Yanındayız"

Sarıkamış Şehitleri Dualarla Anıldı: "Beyaz Hüzün" Unutulmadı

Dilovası Yeni Yıla Kamu Kurumlarıyla Birlikte Girdi

2025 ulaşım yatırımlarıyla Darıca’ya değer kattı

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara’da) Fırtına Bekleniyor!

Efkan Ala ile Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nu Ziyaret Ettiler

Alev Alatlı Kütüphanesi ve Sanat Galerisi büyüledi

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Efkan Ala Kocaeli' nde

Seka Sanat, 2025’te 32 bin kişiyi ağırladı

İlk ziyaret şehit ailelerine yapıldı

Zehirleyen, zararlı yiyecekler belli oldu! Ünlü kalp cerrahı açıkladı

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşü: Galata Köprüsü doldu

Kütüphanem Kocaeli, 1 yılda 478 bin kişiyi ağırladı

Başkan Büyükakın yeni yılı gençlerle karşıladı

Başkan Büyükakın’dan sürpriz ziyaretler

Başkan Büyükakın itfaiye ve sağlık çalışanlarını da unutmadı

Büyükşehir ekipleri yeni yılda da nöbette

Gençler, geleceğe Büyükşehir’le hazırlanıyor

Anahtar Parti Kocaeli İl Başkanı Keskinoğlu ve Yeni Yönetiminden Vali İlhami Aktaş’a Ziyaret

Büyükşehir’de şampiyonlar belli oldu

Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanlığında İncelemelerde Bulundu

Dilovası Belediyesi Karla Mücadelede Hazır Kıta

2025’te 3 bin talep başarıyla yerine getirildi

KO-MEK ile üreten eller, değişen hayatlar

Dijital Kampüs’te yetişen 235 genç sertifikalarını aldı

Zirvede Büyükakın sürprizi

Yükleniyor