“Sizler geleceği iyileştiren gizli kahramanlarsınız”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

GÜNDEM 14.03.2025 05:04:00 0
“Sizler geleceği iyileştiren gizli kahramanlarsınız”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

 

“Sizler geleceği iyileştiren gizli kahramanlarsınız”

 

Sağlık çalışanlarımızın Osmanlı’nın darüşşifalarından günümüzün modern hastanelerine uzanan bir kutlu yolculuğun kahramanları olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın “Yaşamın her anında, her aşamasında ihtiyaç duyulan, bilimin rehberliğinde insanlığa hizmet eden sağlık çalışanlarımız, aslında geleceği iyileştiren gizli kahramanlardır” dedi.

 

Başkan Büyükakın şöyle devam etti: “Kadim medeniyetimiz, insan sağlığını en büyük emanet olarak görmüş, İbn-i Sina’dan Gevher Nesibe’ye, Şerafeddin Sabuncuoğlu’ndan Hulusi Behçet’e uzanan ilim yolculuğunda, hekimlere daima yüksek bir kıymet atfetmiştir. “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu mesleğin kutsiyetine vurgu yapmış, hekimlerin bilgisine ve sorumluluğuna duyulan güveni dile getirmiştir.

 

Bugün, hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, ambulanslarda, laboratuvarlarda, sahada ve akademik dünyada gece gündüz demeden insan sağlığı için mücadele eden doktorlarımızın, hemşirelerimizin, sağlık teknisyenlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın fedakârlığını biliyor, yürekten takdir ediyoruz. Salgın dönemlerinde olduğu gibi, afetlerde ve olağanüstü durumlarda da hayatlarını ortaya koyan kahramanlarımız, sadece hastalarına değil, tüm topluma umut aşılamaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya, onların hizmet ve sosyal şartlarını iyileştirmeye yönelik destekler sunmaya devam ediyoruz. Sağlıkçılara yönelik konut, sağlık tesisi ve sosyal hizmet projeleri ile hem vatandaşlarımızın hem de sağlık sektöründe emek veren kahramanlarımızın ihtiyaçlarına duyarlılıkla yaklaşıyoruz.

 

Şifa dağıtan eller, duaların en güzeline layıktır. Bu vesileyle, görevleri başında hayatını kaybeden tüm sağlık emekçilerini rahmetle anıyor, emek veren tüm sağlık neferlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bilimin ışığında, vicdanın rehberliğinde ve insan sevgisinin merkezinde yürüttüğünüz bu kutsal meslekte, sağlık ve huzur dolu bir gelecek diliyorum.”

 

Haber Editörü

admin admin

admin@bolgehaber.com.tr

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günümüz Kutlu Olsun

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günümüz Kutlu Olsun

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günümüz Kutlu Olsun

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günümüz Kutlu Olsun

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günümüz Kutlu Olsun

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günümüz Kutlu Olsun

Beş Başkan Barış Mahallesi Esnafıyla Buluştu

Büyükşehir, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında

Darıca’da 15 Temmuz ruhu bir kez daha canlanacak

Çayırova’ya kompost üretim tesisi geliyor

Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı

Kocaeli’de üst geçitler al bayrağın renkleriyle ışıldadı

Büyükgöz Talimat Verdi Alaettin Kurt Stadyumu’nda Çalışmalar Başladı

OYAK Çimento, Capital 500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Sürdürüyor

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Diliskelesi Şehitlik Anıtı açıldı

Başkanlar Cuma Namazı Sonrası Vatandaşa Aşure Dağıttı

E-Okul uygulaması yaygınlaşıyor

Genel Sekreter Baraçlı’dan yerinde inceleme

Çayırova Belediyesi Basketbol heyetinden Türkoğlu’na ziyaret

Kocaeli’nin yerel kültür yol haritası hazırlandı

TOKİ’den Kocaeli’ye dev proje

Çayırovalılar, lavanta hasadında bir araya geldi

Muharrem Orucunu birlikte açtılar

Bir Görevden Ayrılma Hikâyesi

Sahipsiz Kent Çayırova

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım' dan açıklama

Yeliz Güllü’ den Muhteşem Dans Gösterisi

Rüya gibi bir gece

Yükleniyor