İşte yeni pandemi kararları…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.  Kırmızı iller için ise tedbirler sürdürüldü.

Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada kırmızı kategorideki illerde sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi ve Pazar günü olarak süreceğini duyuruldu. Kırmızı kategoride yer alan Kocaeli’de Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkılamayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı 3.5 saatin ardından sona erdi. oplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, kırmızı kategorideki illerde sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi ve Pazar günü olarak süreceğini duyurdu.

ALINAN YENİ KARARLAR

Çok yüksek riskli illeri temsil eden şehirlerimiz 58’e ulaştı. Elimizdeki veriler ışığında şu hususları bugün paylaşma kararı aldık. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek.

Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması 21:00-05:00 olarak haftanın her günü uygulanacak

Kırmızı kategorideki illerde sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecek

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek

Ramazan ayı boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek.

Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.

Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte yeni pandemi kararları…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!