İşten çıkartılan VIP’li kadınlar 8 Mart’ı kutladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca  VİP Giyim fabrikasında, Deriteks Sendikası’na üye oldukları için işten atıldığı iddia edilen işçiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kutlama yaptı..

 

Yaklaşık 6 aydan bu yana fabrika önünde bekleyen VİP Giyim işçileri  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladı.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan bir kadın işçi “Biz kadınlar, içinde yaşadığımız erkek egemen sistemde her gün, her an ayrımcılıkla, baskıyla, çok çeşitli yasaklarla karşılaşıyoruz. Hem evde hem işte bizlere dayatılan toplumsal cinsiyet rolleriyle mücadele ederken diğer yandan da işyerlerinde cinsel tacize, şiddete uğruyor, mobbinge maruz kalıyoruz. Aynı işi yapmamıza rağmen erkek arkadaşlarımızdan daha düşük ücret alıyoruz. İşyerinde erkek işçilere nazaran daha çok eziliyor, daha çok sömürülüyoruz. Kriz dönemlerinde ilk işten çıkarılanlar listesinde biz işçi kadınlar yer alıyoruz. Kadın işçiler mücadelede artık daha önde, daha kararlı. Bugün (önceki gün) bir kez daha 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyoruz. Bir kez daha haklarımızı, taleplerimizi haykırıyoruz.” denildi. 8 Mart Dünya KAdınlar GÜnü Kutlamasına EMEK Partisi GEnel Başkanı Selma Gürkan ,CHP Darıca İlçe Örgütü Başkanı Gökhan Aktaş ve yönetim kurulu, ve çeşitli sol görüşlü siyasi partiler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşten çıkartılan VIP’li kadınlar 8 Mart’ı kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!