Kaybedeni olmayan Yarışmaya Gebze damgası

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Anadolu Gençlik Dermeği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) Türkiye Genelinde düzenlediği kaybedeni olmayan Siyer-i Nebi Yarışmasının her iki kategoride de birincileri Gebze’den çıktı.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı her yıl ortaokullar ve lise düzeyinde düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışmasını bu sene andemi kuralları çerçevesinde online olarak gerçekleştirdi. Ülke genelinde büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yarışmaya yüz binlerce ortaokul ve lise öğrencisi katıldı.

 

Yüz binlerce öğrencinin online katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması’nda katılımcılar www.efendimizinizinde.com üzerinden eş zamanlı gerçekleştirilen yarışmada bilgilerini ölçtüler.

“MÜSLÜMANCA DÜŞÜNÜ MÜSLÜMANCA YAŞAMAK İÇİN”

AGD-MGV Gebze Temsilcisi Mehmet Coşkun, yaklaşık yüz binlerce gencin yarışmaya katıldığını belirterek, yarışmacıların aileleri de düşünüldüğünde bunun milyonlarca bir kitlenin Hazreti Muhammed (sas)’in hayatına odaklanması demek olduğuna dikkati çekti. Kendileri için yarışmanın bunun bir vesilesi olduğunu aktaran AGD-MGV Gebze Temsilcisi Coşkun; “Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Efendimiz ’in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam’ı sadece ve sadece bilmek ile her şeyin bitmediğini bunu hayatımıza tatbik etmek gerektiğini de düşünüyoruz. Çünkü İslam, bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir. Efendimiz Aleyhisselam, Allah‘a ve ahiret gününe iman eden ve Rabbini çokça zikreden müminlerin en güzel örneği, önderi ve rehberidir. O, bir masal kahramanı değil O hayatın tüm zorluklarına göğüs germiş kutlu bir elçidir. O, Allah’ın üzerine yemin ettiği yüce hayatın sahibi, ilahi kelamın ete kemiğe bürünmüş halidir. Onu sevmek, ona tâbi olmak, onun davasını anlayabilmek onun hayatını en güzel şekilde öğrenmekle mümkündür. Hayatta en güzel şey, Allah ve Resul’ünü bilmek ve Müslümanca düşünüp Müslümanca yaşamaktır.” dedi.

 

Sınavın Türkiye Birincisi Gebze’den

 

Ortaokul Kategorisi                           :

 

  1. Enes Talha KURT (Gebze)
  2. Yahya Umut Bayrak ( İzmit)
  3. Yağız Efe Söylemez (İzmit)

 

Lise Kategorisi                                    :

 

  1. Sedat Tunğ (Gebze)
  2. Sezer Tunğ (Darıca)
  3. Hafize Sultan Karaca (İzmit)
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaybedeni olmayan Yarışmaya Gebze damgası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!