“Metro 2023’te hizmete açılacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Bakanlığın Hızlı Tren Projeleri’ne cevabı!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Hızlı Tren Projeleri’nin neden hala bitmediği ile ilgili verdiği soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cevap verdi.

Hızlı Tren Projeleri’nin ne zaman biteceğini Bakanlık’ta bilmiyor!

Konu üzerine açıklama yapan Tarhan; “Uzun yıllardır inşaatı süren Hızlı Tren Projeleri ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiğimiz soru önergesinin cevabında, Bakanlık projelerin ne zaman biteceğine dair bir bilgi vermemiştir. 2012 yılında tamamlanması öngörülen Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi ve 2016 yılında tamamlanması öngörülen Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Projesi hala tamamlanmamıştır. Bitiş için verdikleri tarihin üzerinden çok uzun zaman geçmiş olmasına rağmen hala hizmete açılmamıştır. Bakanlık soru önergesine verdiği cevapta bu projelerin uzunlukları, kaç tane köprüye sahip oldukları gibi detayları anlatmış ancak önergedeki sorulara cevap vermemiştir. Gelen cevapta bu projelerin neden bitirilmediğine veya ne zaman bitirileceğine dair bir bilgi yok. Sorduğumuz sorulara net cevaplar alamıyoruz. Bu projelerin ne zaman bitirilip hizmete açılacağı belirsiz!” dedi.

Gebze Metrosu 2023 yılında hizmete açılacak!

Tarhan; “Bakanlık 2018 yılında tamamlanması gereken Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi için Mayıs ayında, Gebze-Darıca Metro Hattı’nın ise 2023 yılı sonunda hizmete açılacağını bildirmiştir. Birçok kez tarih verilip bu projeler bir türlü bitirilmedi. Bu projelerin de söz edilen tarihte hizmete açılacağı muamma. İnsanları ucuz ve güvenli ulaşım vaadiyle oyalıyorlar. Rant elde edecekleri bir alan olsa derhal bitirirler ancak halkın faydasına olacak işleri sürekli erteliyorlar” dedi.

Sözlerini sürdüren Tarhan: “Son zamanlarda verdiğimiz soru önergelerine sağlıklı cevaplar alamıyoruz. Hızlı Tren Projeleri’nin maliyet farklılıklarının nedenini sorduk ancak Bakanlık cevap dahi vermedi. Soruları seçerek cevaplıyorlar, verdikleri cevaplar da sorulan sorunun cevabı değil. Bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Halkı doğru bir biçimde bilgilendirilmek bizim görevimizdir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Metro 2023’te hizmete açılacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!