Tahir Büyükakın

“Önlem alınmazsa suç mahalli olabilir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek bugün  parti ilçe  düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde Çayırova Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı  Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Kent Park ile ilgili yanıtına yanıt verdi.   İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına CHP’li Soyluçiçek’in yanı sıra ilçe kadın kolları başkanı Fadime İlhan, ilçe gençlik kolları başkanı Tayfun Budak, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Halis Koç, Yılmaz Bilmez ve ilçe yöneticileri hazır bulundu.

 

Toplantıda ilk söz alan  CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek Kent Park ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’yle ilgili olarak  “Kent Park ve Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ile ilgili olarak belediyenin yaptığı açıklamada resmen insanların aklı ile dalga geçiyorlar. Kültür merkezi ve Kent Park belediye bütçesinden ihale bedeli 100 milyon ile ihaleye çıkıyor. Bu süreçte 2 kere bu yerlerin açılışı yapılıyor. Ancak kişisel çatışmaları halka yansıtıp devletin malları heba edilmiş durumda. Bir rant projesi olarak proje bittikten sonra burayı ölü olarak bırakamazsınız. Kent Park’ta 69 tane belediyenin dükkânı var. Buların 25 tanesi satılmış durumda. Kent Park’ın değeri 300 milyon TL. Kent Park’ın ışıklandırılması kaldırılarak bu hale geldi. Sözde tasarruf yaptık diyerek kamera ve güvenlik görevlilerini kaldırarak bu yeri harabe hale gelmesine göz yumdular. Çayırova halkının parasını kimse yiyemez” diye konuştu.

Öte yandan CHP Çayırova İlçe Başkanı Soyluçiçek,  “Kent Park’ta atıl durumda olan kısımların tinerciler ile kötü amaçlı kişiler tarafından mesken haline getirildiğini hemen hemen her gün haberlere konu olan kötü gelişmelerin burada da yaşanabileceğini endişesi taşıdığını

bu yüzden ilgili kurum ve kuruluşların burada bu tür suç oluşumunu önleyici çalışmalar yapması gerektiğini” kaydetti.

“TİNERCİLERİN MEKANI HALE GELDİ”

Çayırova Belediyesi’nin CHP  Meclis Üyesi Halis Koç ise “Kent Park projesi 30 dönüm alan üzerine yapıldı. Proje 20 milyona mal oldu. 1 Mart 2019 tarihi ile bu proje bitmişti. Geçtiğimiz yıllarda burada 550 milyonluk TL’ye maliyeti olan görkemli bir açılış yapıldı. Burası kaçak yapıdır burayı betona çeviriyorsunuz dedik. Ancak kimse bize dinlemedi. Proje bitti. Hizmete geçti. Belediyesi yönetimi değişti. O günden sonra o projenin yanlış olduğunu söylediler. Belediye başkanına düşen bu yatırım korumak ve hizmete açmaktır. Kendi iç çekişmelerden dolayı bugün sanki burayı Şevki Demirci kendi cebinden yapmış gibi burayı tinercilerin yaşam alanı haline getirdiler.”diye konuştu.

“YAKLAŞIK 42 MİLYON TL’LİK ZARAR VAR”

Koç,  söz konusu yapının oldukça kamu bütçesinden yüksek rakamlarla mal olduğuna dikkat çekerken  bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Bir yıl önce Kent Park’ın bu hale gelmemesi için çağrıda bulunduk. Bu yatırımlara sahip çıkın dedik. Kent Park’taki dükkânlar seçimden önce 87 milyona satışa çıkarıldı. 87 milyon çok bulundu. Ardından 67 milyona dükkânlar satıldı. 67 milyona satılan 69 dükkân belediyenin değer kaybı zararı 30 milyon TL. Süs havuzlarının tadilatı 500 bin TL, dükkân ve ortak alanlar 7 milyon, enerji ve yeniden yapılması 5 milyon, dükkânların atıl hali değer kaybı 30 milyon TL. Toplam zarar 42 milyon TL. Belediye başkanı göreve geldiği gün çayını kendi cebinden verip suyu evinden getirip, makam aracını kullanmıyorum diyordu. Ancak keşke bunları yapsaydın da 42 milyon zarar vermeseydi. Belediye başkanı bir buçuk yıl bekledi mahkemeden tespit istedi. Bunların sebebi direk yandaşa ve isme göre ihale yaptı. Darıca meclis üyesi Çayırova’daki tüm ihaleleri alıyor demiştik” diye konuştu.  Koç 1  Ekim 2020 tarihinde yapılması  planlanan meclis toplantısı için de tüm belediye meclis üyeleriyle birlikte burayı ziyaret etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Önlem alınmazsa suç mahalli olabilir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!