Polisan mağduruna İYİ Parti’den destek

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Polisan’dan alacağını almadığını iddia eden Murat Kök’e İYİ Parti’den destek geldi. Kök’ü evinde ziyaret eden İYİ Parti Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “konunun takipçisi olacağız” dedi ve Kök’ü Ankara’ya davet etti.

Bir süredir bölge gündeminden düşmeyen Polisan taşeronu Murat Kök’e İYİ Parti’den destek geldi. Murat Kök’ü evinde ziyaret eden İYİ Parti Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır konuyu dinledi. Konuyla alakalı gerekenin yapılması üzerine takipçi olacağını dile getiren Dikbayır, Kök’ü Ankara’ya davet etti. Ziyarete İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yıldız ve parti yöneticileri eşlik etti.

Durumu Milletvekili Diknayır’a anlatan Kök, “Firma olarak uzun yıllardır Polisan Boya’ya taşeron olarak hizmet vermekteydik. Yine aldığımız bir tank işinde bizden fiyat istendi. Fiyatı öğünün standart kaynağı (elektrot) üzerinden verdik. Lakin biz teklifi verdikten sonra bakanlıktan gelen talimat doğrultusunda elektrot kaynağın tank çalışmalarında yasaklandığı söylendi. Bize konuyu ileten fabrika yetkilileri işi argon kaynak olarak (değerli ve işçilik maliyetleri katbekat daha fazla olan bir sistem) yapıp yapamayacağımızı sordu. Bizde yapabileceğimizi lakin arada fiyat ve zaman farkı olacağını dile getirdik” dedi.

“KOSKOCA POLİSAN PARAMIZI VERİR DEDİK”
Yaptıkları işin maliyetinin katbekat artmasına rağmen aldıkları telkinle ekip olarak işe devam ettiklerini dile getiren Murat Kök, “Ne olduysa o günden sonra oldu. Biz içinde mühendislerimizin ve ustalarımızın olduğu ekiple kollarımızı sıvadık ve işe başladık. Geçen günler akabinde normal kaynaktan almamız gereken ücretin miktarının dahi yavaşça tarafımıza ödendiğini gördük. Nitekim konuyu yetkililere yansıttığımız zaman kendileri bize tank işinde hesapladıkları maliyetin çok üstüne çıktıklarını ve ödemeyi başka işleri fazla gösterip tarafımıza yapacakları dile getirdiler. Bizde koskoca Polisan’ın paramızın üzerine yatma ihtimalini düşünmeyerek işimize devam ettik” diye konuştu.

“HAKKIM OLANIN PEŞİNDEYİM”
Hakkedişini fabrika yönetimi değişene kadar çeşitli yöntemler ile aldığını ve bu yöntemlerin tamamının fabrika yönetimine ait olduğunu dile getiren İşadamı Kök, “Sondaki günlerde işçilerimizin hiç çalışmadığı zamanlar dahi çalıştırılıyor gösterilerek tarafımıza ödeme yapılmaya çalışıldı. Ne olduysa fabrika içinde yönetim entrikaları sonrasında yapılan değişiklikler sonrası oldu. Yeni gelen yönetim suçu eski yönetime atarak paramızı vermemenin yollarını aradı. Aylardır durma noktasına gelen ticaretim için hayati önem taşıyan hakkedişimi almak için Polisan kapılarını aşındırıyorum. Başta Polisan Müdürü Selçuk Denizhan ile defalarca arpa boyu yol alamadığımız toplantılar yaptık. Koltuk kaygısı içeren idare edici telkinlerden bıktım usandım. Bilinsin isterim ki ben hakkımın sonuna kadar peşinde olacağım” şeklinde konuştu.

“ANKARA’YA GELECEĞİM”
Murat Kök’ü Ankara’ya davet eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Ümit Dikbayır’ın gerekirse İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşülebileceğinin sözünü verdi. Kök, ziyaret ve iyi niyet ile alakalı teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polisan mağduruna İYİ Parti’den destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!