Sokağındaki logarın kapatılması için dilekçe verdi…(VİDEO HABER)

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze TÜKODER (Tüketicileri Koruma Derneği) Başkan Yardımcısı İsmail Doğan, sokağındaki üzeri açık kendisine ait olmayan logarın olmayan kapağının kapatılması için İSU’ya dilekçe verdi. TÜKODER Başkan yardımcısı Doğan yaşadıklarını Bölge Haber Gazetesi’ne aktardı.

“TAMİRAT İÇİN DİLEKÇE VER DEDİLER”

Doğan’ın iddiasına göre Gebze Osman Yılmaz Mahallesi 624/5 Sokak üzerinde kırık logar kapağından dolayı içine birisinin düşmemesi ve kötü kokuların yayılmasının önlenmesi için duyarlı vatandaş olarak müracatta bulundu. Görevliler geldiler, sokaktaki kırık kapağı tamir ettiler. Ancak, iddiaya göre kırık logarın tamirat ücreti emekli İsmail Doğan’ın su faturasına yansıttılar. Ay sonunda 484 TL’lik su faturasıyla karşılaşan İsmail Doğan “Bunun 84 TL’si benim tükettiğim su bedeli. Kalanı ise tamirini istediğim sokaktaki logarın kapak parası. Yani İSU kamuya ait olan logarın tamir parasını benden tahsil etmek istiyor. Halbuki ben bana bile ait olmayan logarın içine çoluk çocuk düşmesin birileri mağdur olmsanı, kötü kokular yayılıp hastalık olmasın düşüncesiyle İSU’ya yapılması için duyarlı vatandaş olarak müracatta bulundum. Yetkililer de bana ‘işlemin gerçekleşmesi için dilekçeyle müracat etmen gerekir” tavsiyesinde bulundular. Ben de dedikleri yaptım. Geldiler sokaktaki kırık logarı tamir ettiler. Ama ücretini ay sonunda benim su faturama yansıtarak. Birincisi o logar benim değil. Neden benden tahsil ediliyor, ücreti anlamadım.” diye konuştu.

“BİR DAHA DUYARLI VATANDAŞ OLUR MUYUM?”

Öte yandan Doğan bu yaşadığı durum karşısında bir dahaki sefere vatandaşlık vazifesi yapıp yapmama konusunda temkinli olacağını, bir aksaklık görmesi durumunda yetkililere bildirip bildirmeme konusunda daha çekimser kalacağını da sözlerine ekledi. Öte yandan Doğan bu durumu yargıya taşıyacağını ve kendisine ait olmayan 400 TL’lik faturanın iptali için hukuki mücadele başlatacağını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sokağındaki logarın kapatılması için dilekçe verdi…(VİDEO HABER)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!