


Bir zamanlar sahipleri tarafından şehir dışındaki ormanlık ve çöplük alanlara atılan, terk edilen çoğu zamanda aç ve susuz kalan köpekelere sahip çıkan öğretmen Dilek Uğur Dikkatli bu sevimli canların adeta sahibi oldu.
Köpekler onun geldiğini fark ettiğinde kilometrelerce öteden kokusunu alarak arabasını karşılamaya gidiyor. Hatta, kimi köpekler arabasıyla giden Dilek Uğur Dikkatli’ye refakat ediyor, gideceği zaman onu uğurluyor.
“DIŞARIDAKİ PATİLER”
Sosyal medya üzerinden “Dışarıdaki patiler” isimli bir platform oluşturarak diğer hayvanseverlerle de bir araya geldi. O sokak hayvanlarını besliyor, suyunu içiriyor. Hatta hasta olanları bulup diğer göünlüllerle irtibata geçip tedavilerini yapılmasını sağlıyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğuumz Dilek Uğur Dikkatli şunları söyledi:
EN TEHLİKE, HASTA OLMALARI
“Dışarıdaki patiler isimli bir platformu sosyal medya üzerinden kurduk ve amacımız gönüllüler bir arada olmak ve sokak hayvanlarına , ormana atılmış hayvaları canlara yardmcı olabilmek ve duyarlılık oluşturabilmek insanlarda. Biz hayvanseverler olarak özellikle gönülllüler olarak bir araya geldik ve Gebzenin bölgelerini kendi aramızda paylaştık. Dışarıdaki patiler var. Patilerin dünyası var. Bunun yanında bireyel olarak besleyen arkadaşlarımız var. Gebze’yi kendi aramızda paylaşarak belli bölümlere ayırdık. Ve periyodik olarak besleemiz var. Aynı zamanda burada yaşayan canların da tedavilerini üstleniyoruz. Bu işi yaparken karşılaştığımız çok fazla zorluklar var. Çünkü besleme noktalarına atılan canlar toplu olarak bir arada yaşadıkları için çok fazla hastalıklar söz konusu olabi.iyor. Kayıplar çok fazla söz konusu olabiliyor. O yüzden bir görüdüğünüz ve sevdiğiniz bir canı bir daha göremeyebiliyorsunuz. Duygusal açıdan da çok yıpratan bir olay bu. Aynı zmaanda maddi boyutu var bu işin manevi boyutu ka dar. Bu canlara besin getirebilmke için bellir bir maliyet gerekiyor. Kuru mamalar oldukça pahalı. Biz o nedennle tavukla beslemeye çalışıyoruz. Ama bağışlar geldikçe sosyal medya üzerinden destekler geldikçe kuru mama da takviyesi yapıyoruz. Ayn ızamanda hastalıkları bizleri çok yoruyor. Çünkü toplu olarak yaşadıkları yerde özellikle bulaşıcı hastalık gençlik kanlı ishal gibi hastalıklar çok fazla. Ve bir bölgede gösterdiği zaman bütün canlar arka arkaya hastalanıyorlar. Ve bunları tedavi etmek gerçekten çok zor”
HABER VE FOTOĞRAFLAR: Ümit ÜLKER