Tahir Büyükakın

Sultan Orhan Dualarla Anıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim


Sultan Orhan, adının yaşatıldığı Tarihi Sultan Orhan Camii’nde Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen programla dualarla anıldı.

Sultan Orhan, Gebze’de düzenlenen programla dualarla anıldı. Tarihi Sultan Orhan Camii’nin bahçesinde düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, gazeteci yazar İsmail Kahraman kısıtlı sayıda konuk katıldı. Kur’an tilavetiyle başlayan anma programında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze sanayinin başkenti olarak bilinir. Tarihe damgasını vuran şahsiyetlerden Fatih Sultan Mehmet, Çoban Mustafa Paşa Gebze’de eserler vermiş burada vefat etmiştir. İslam medeniyeti yaşatma medeniyetidir. İhya eder imar eder. Sultan Orhan Camii de bunun en güzel örneklerindendir. Tarihimizdeki kilometre taşlarından olan Sultan Orhan’ı dualarla yad edeceğiz inşallah. Allah’a emanet olun” dedi.

GEÇMİŞİMİZİ İYİ BİLMELİYİZ

Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Güler ise, “Camimizin  banisi ve 1300’lü yıllarda buraları fetih eden Sultan Orhan’ı dualarla yad etmek üzere bir araya geldik. Medeniyetimizi ihya eden büyüklerimizi unutmuyor yad ediyoruz. Geçmişini bilmeyen bir millet geleceğini de inşa ve ihya edemez. Bugün yapılan program da bunlardan birisi. Katılımınızdan ötürü teşekkür ederken, tarihimize mal olmuş değerli şahsiyetleri bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Allah’a emanet olun” şeklinde ifadeler kullandı. Gazeteci yazar İsmail Kahraman da Gebze tarihi hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Anma programı İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı dua ile sona erdi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sultan Orhan Dualarla Anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!