3 saat süren Meclis

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Çayırova Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı tartışmalı bir şekilde yapıldı Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleşe meclis toplantısına Çayırova Belediyesi Başkanı Bünyamin Çiftçi başkanlık etti. Alınan koronavirüs tedbirleri nedeniyle kısa sürmemesi beklenen meclis oturum tam 3 saat sürdü. Mecliste konuşan Başkan Bünyamin Çiftçi, “Salgın süreci devam ediyor. Virüsle mücadelede ve hain terör örgütü PKK ile mücadele sürüyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kapalı ortamdayız. Salgın dönemindeyiz. Sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum” dedi. 

Açılış-yoklama ile başlayan mecliste ilk olarak Çayırova Belediyesi Başkanı Bünyamin Çiftçi bir konuşma yaptı. 

Meclisin gündem dışı kısmında söz alan CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç, “ Sivas’ta yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından CHP’li meclis üyelerinin soru önergeleri verildi. Soru önergelerinin ardından denetim komisyonu raporu okundu.

Denetim raporu ile ilgili Yılmaz Bilmez görüşlerini ifade ederken tartışma yaşandı.

Başkan Çiftçi iddialara; “Yine iftira üzerinden sözler. Yada bilgi eksikliği” dedi. Başkan Çiftçi ayrıca “TÜGVA AK Parti gençlik kolları değildir, tüm ülkeye mal olmuştur. Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım” dedi. Diğer harcamalar ile ilgili Başkan yardımcısı Kenan Tuzcu yanıt verirken “TÜGVA için 2019 Ağustos ayından bu yana tek lira kira ödemedik” dedi. Öte yandan Çiftçi kiralık araç çalışmaları konusundaki eleştirilere “Gerekli fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. İhtiyaç oldukça araçları geri iade ediyoruz” dedi.

ÇİFTÇİ, İDDİALARI YALANLADI

Başkan Çiftçi, CHP heyetinin “Sosyal tesislerin AK Parti’nin sosyal tesislerine döndüğü konusundaki iddiaya yönelik “Doğru değil. Çıkın ispatlayın” yorumunu yaptı. Erbakan Kültür Merkezi ödemesi konusunda “Konu yargıda diyen” Çiftçi, “Her şeyim şeffaf. Aksaklık varsa konuşalım benim her şeyim açık, bundan sonra da öyle olacak” dedi. Yazar Bahadıroğlu konusuna değinen Başkan Çiftçi “Tek kuruş ödemedik” dedi. Mecliste son olarak 10. gündem maddesi olan İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeleri seçilirken; Komisyona Fatmanur Çelik, Erhan Sarıdede, Bekir Bilgiç, Abdurrahman Çapan ve Salih Işık seçildi. Encümen üyeliğine ise Sadettin Arıkboğa, Metin Demirci ve Behçet Günay olurken seçilen isimler oldu.

HALİS KOÇ SÖZ ALDI

Gündemin 13. Maddesinde Çayırova Belediyesi 2019 faaliyet raporunun görüşülmesi konusunda söz alan CHP Meclis üyesi Halis Koç, “2019 kitabını inceledik. Neler yapıldı, neler yapılmadı bir baktık. Önerilen 205 milyon TL, gerçekleşen 132 milyon. Yüzde 35 sapma var.  Gider bütçesi Gider 205 milyon TL, gerçekleşen 111 milyon TL olmuş. Alınan bağış ve yardımlar artmış. Bu yardımlar ve bağışları kimler yaptı, merak ediyoruz” dedi. Koç, “Bir elmanın dörtte biri kadar Çayırova’ya yatırım yapılmış. Özel kalem bütçesi yüzde 90 oranına ulaşmış. Yatırım bütçesinin dörtte biri özel kaleme gitmiş. Basın yayın bünyesi kapsamında eskiden Billboardlarda yatırım gösterilir iken şimdi bayram kutlamaları mevcut” dedi. 

ÇİFTÇİ: “HİZMET YAPIYORUZ”

Eleştirilere cevap veren Başkan Bünyamin Çiftçi, “2004 yılında CHP’den belediyeyi aldık. Çivi bile çakılmamış. Biz geleceğin kentini oluşuyoruz. Siz görmek istemeseniz de. Demogoji değil hizmet yapıyoruz. Bizim konut arsa sayımiz 13. Yeni okul yeri yapıyoruz. 100 tane daha okul yapmamız çocuklarımızı okutmamız lazım. Boş işlerle uğraşmak zaman kaybetmek tercihim değil. Borç yapıyoruz, borcu hizmet için yapıyoruz. Biz ürettiğimiz asfaltı başka ülkeye dökmüyoruz. Özel kalem eleştirilerini yakıştıramadım. Harcamalar sizi rahatsız ettiyse ben her zaman kanun önünde hesap veririm. Mutlu olurum bundan. Buraya seçilerek geldim. Halkın iradesiyle geldim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
3 saat süren Meclis

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!