Soyluçiçek’ten ekmek zammına tepki

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, geçtiğimiz hafta sonu uygulamaya konulan ekmek zammına tepki gösterdi. Soyluçiçek yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer verdi :

“Asgari ücrete verilen zam fazlası ile geri alınıyor. Ülke ekonomisi olarak o kadar zor süreçten geçiyoruz ki; ekonominin başında bulunan Damat paraları alıp ortadan kayboldu. İstifa haberini dahi sosyal medya üzerinden veren, ardında adeta bir sır perdesi bırakarak buhar oldu uçtu. Nerde olduğu hala belli değil, gören duyan yok. Devletin hazinesi kara gün akçesi dahi harcanmış, emekli zam isteyince %8 enflasyon %13 açıklanıyor. Onu da kabul ediyoruz ama bari Diyanet işleri başkanlığının belirlediği fitre hesabı dahi emekliye işçiye asgari ücretliye zam verseydiniz. Ekonominin çok iyi olduğunu söylüyorlar ama sokaktan haberleri yok. Esnafın derdini bilen yok, işçinin halinden anlayan yok, işsizin halini hiç soran yok. Bu halk bu kadar yokluk ve sıkıntı çekti ama bu kadar zor durumda kalmadı”

“ULAŞIM 3.5 TL OLDU”

“Kocaeli’nde ulaşıma ve Ekmeğe gelen zam ile asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aileden örnek verirsek, ulaşım 3. TL’den 3,50 TL’ye EKMEK 1,75 TL’den 2 TL’ye çıkması artık halkı zor durumda bırakmaya yetecektir. Asgari ücretle çalışan bir işçi 30 gün hesabı ile 3 kişilik bir ailenin ekmek alması için günde 6 ekmek tüketse, sadece ekmek için 360 TL harcayacak. Kalabalık ailede bu daha fazla olacak. Kiracı olan birisi için bu gün kira bin TL den başlıyor. Halk zor durumda sırca köşklerinden çıkarak halkın arasına karışsın gerçekleri görsün. Asgari ücretle geçinenler artık geçinemiyor. İnsanlar pazardan arta kalanları gece kimse görmesin diye toplayıp evlerine yiyecek götürüyor. Halk çöpten ekmek topluyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Soyluçiçek’ten ekmek zammına tepki

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!