CHP Çayırova’da 8 Mart buluşması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

      Çayırova CHP İlçe Başkanlığını yapan Cihan Soylu Çiçek Kadınlar günü için kahvaltı organize etti.

Dün CHP öncülüğünde gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna birçok isim katıldı. Programa bu isimler ‘’ Darıca kadın kolları başkanı Hilmiye Selçuk ve yönetimi, Kartepe kadın kolları ve yönetimi, Emek mahallesi muhtarı Hüseyin Çapkın, Sinoplar derneği adına kadın kolları yöneticisi Fatoş Daban, İl kadın kolları başkanı Songül kaya ve yönetimi Çayırova Kent Konseyi başkanı Nesrin yılmaz ve yönetimi, Gebze Kadın kolları başkanı Yaşa Erdoğan ve yönetimi, Özgürlük mahallesi muhtarı Tamer Kaya, Kurultay delegemiz Mehmet Ali Kaplan, Şehit Davut Ali Karadağ lisesi şehit babası, Sivas-imranlı Eskikeştik dernek başkanı Şener Solmaz, Yenimahalle muhtarı Yunus Köse, Cumhuriyet Kadınlar derneği Emine Özcan, Sinoplular Kültür ve yardımlaşma dernek başkanı Muammer Aydın ve Kurultay delegesi Zennur Çataltepe katıldı. Program şehitlerimizi anmak için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Sahneye davet edilen Cihan Soylu Çiçek günün anlam ve önemini ifade etmek için konuşma yaptı. Konuşmasında duygularını dile getiren Soyluçiçek; ‘’Sevgili analarımız, sevgili bacılarımız, eşlerimiz sizsiz bir dünya düşünmek zaten mümkün değil. Öncelikle sizlerin varlıkları bütün erkeklere güç veriyor. Sizleri yürekten kutluyorum. Kadınlarımız vefalı, kadınlarımız cefalı. Bütün toplumun kanayan yaralarını saran analarımız, sizler olmasanız bu ülkenin hali nice olur bilemiyorum. Bugün sadece selamlama konuşması için çıktım. Öncelikle katıldığınız ve bugünde bize güç verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sadece bugün değil yılın 365 günü sizi anmamız lazım. Teşekkür ediyorum’’ şunları söyledi.

Soyluçiçeğ’in ardından CHP il kadın kolları başkanı Songül Kaya da konuşmasında’’ Değerli yoldaşlarım hepiniz hoş geldiniz, sefa geldiniz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Gerçi kutlanma değil de bir anma olarak addedilen bu günümüzün nereden geldiğini, tarihçesini çok iyi biliyoruz. Ama o kadınların neden öldüğünü çok iyi bilmek lazım. 129 dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları oluşturmak için direndikleri ama hayatına maal oldukları bir direnişte maalesef aramızdan ayrıldı. ‘’ diyen ve sözlerine devam eden Kaya ölen kadınların anneleri için, şehit olan askerlerimizin anneleri için mücadele etmeyi bırakmamamızi bir arada birlikte olmamız gerektiğini vurguladı. Başkanlara teşekkür etti ve konuşmasını bitirdi.

YAŞASIN 8 MART, YAŞASIN EMEKÇİ KADINLAR

Kayadan sonra sözü İstanbul İl Kadın Kolları başkan vekili Hale Özcemert Coşkun konuşma yaptı. Coşkun ise ‘’ hepinizi saygıyla selamlıyorum. Az önce Songül başkanımız güzel bir konuşma yaptı. Bugünün öneminden söz etti. Bugün aranızda olmak benim için bir onur, bir kadın bir anne ve Cumhuriyet halk partisinin bir ferdi olarak ve İstanbul da çok büyük işler başaran ekibin bir kadın üyesi olarak aranızda bulunmak onur ve gurur veriyor. Kadın mücadelesi bugüne ait değil hepiniz biliyorsunuz. Kadın yeryüzünde var olduğu günden beri bir eşitlik mücadelesi veriyor ve bu mücadele bugün hala devam ediyor. Biz kadınlar, Cumhuriyet kadınları bu anlamda toplumun önde gelen kadınlarıyız. O yüzden değerimiz çok büyük arkadaşlar. Özellikle burada bugün bu etkinliği düzenleyenleri tebrik ediyorum. 8 mart dünya emekçi kadınların günüdür ve burada ki gibi emekçi kadınlar hiçbir yerde yoktur. Biz bu mücadelenin içinde her zaman olmaya devam edeceğiz. Eğer kadın eziliyorsa, kadın ötekileştiriyorsa, kadın cinayetleri varsa, çocuk gelinler varsa bunlar nerede varsa biz orada olacağız. Bu sorunlar kültür, coğrafya eğitim sorunudur ama bütün dünya sorunudur. Yaşasın 8 mart, yaşasın emekçi kadınlar’’ dedi.

Program ağıt ve şiirlerin okunması ile devam etti. Şehitlerimiz, ölen kadınlarımızın ve çocuklarımız için yasin-i şerif okunması ve duaların ardından son buldu.

HABER FOTOĞRAF: TUĞÇE YAKICI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Çayırova’da 8 Mart buluşması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!