“Ardahan yok sayılmamalı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca ARDAHAN İl Derneği Başkanı Bülent Işık’ın Hibe Tohum Desteği ile ilgili  Tarım Bakanlığı’na istekte bulundu. Işık yaptığı yazılı açıklamada düşüncelerini

şu ifadelerle açıkladı: “ Ardahan ili Türkiye’nin en verimli tarımsal alanlarına sahip olmasına rağmen uzun yıllardır Tarım ve Hayvancılık politikaları anlamında üvey evlat muamelesi gören illerin başında yer almaktadır. Ardahan, başta Arpa, Buğday, Kurul ve Çavdar ekiminde ülkemizin lokomotif illerinden biridir. Bu tarımsal ürünler Türkiye’nin her yöresinde hayvan besiciliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Yılın 8 ayında çetin kış şartları ile mücadele eden Ardahan ilinin tarım ve hayvancılık yapan çiftçileri kaderlerine terk edilmiştir.

Tarımsal olarak dünyanın en verimli topraklarından biri olarak bilimsel olarak kabul edilmiş olan Posof ilçemiz ile Ardahan ovamız Türkiye’nin her türlü tarımsal ürün ihtiyacına cevap verecek olması bilinmesine karşın hiçbir yatırım ve destek alamamıştır.

Tarım Bakanlığının geçtiğimiz günlerde açıkladığı % 75 hibe ile tohum desteği paketini dikim ve budama ayları olan şu günlerde canı gönülden destekliyoruz. Dünyanın Coronavirüs belası ile uğraştığı bu günlerde özellikle sebze ve meyve dikimi ile budamanın en sağlıklı koşullarda yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Ancak hibe tohum desteği verilecek iller arasında Ardahan ilinin bulunmamasına bir anlam verememiş durumdayız. Bu durumun nedenlerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Hibe Tohum desteği erilecek 21 ilin arasında neden Ardahan’ın bulunmadığı Sayın Bakan Pakdemirli açıklamak durumundadır. Bu kadar önemli bir destek paketinden Ardahanlı çiftçilerin mahrum bırakılarak çiftçimizin maderine terk edilmesinin bir izahı olduğunu zannetmiyorum. Başta ilimiz milletvekillerinin bu konu üzerinde hassasiyetle durması ve bakanlık nezdinde girişimlerin gerçekleştirilerek bu haksızlığın son bunmasını hemşerilerim adına talep ediyorum.

Ardahan üzerinden veya Ardahanlı çiftçiler üzerinden başka hesaplar yapılmak istendiği kanaati ile bu hesapların tümünün bozulması için gerek duyulması halinde Cumhurbaşkanlığı makamına kadar girişimlerde bulunmaya hazırız. Ardahan çetin hava koşulları ile boğuşurken çiftçisi, köylüsü ile kaderine terk edilecek bir il olmamak ile birlikte Türkiye’de hayvancılık sektörünün en önemli yatırım merkezidir. Bu yanlıştan bir an evvel dönülerek Ardahanlı çiftçimizin hibe tohum destek paketinden yararlanmasının sağlanması ilimizde hayvancılık, peynircilik ve yöresel ürünlerimizin geleceği adına elzemdir. Bakanlığın ve bürokratlarının bu yanlıştan bir an evvel dönmesi gerekir.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Ardahan yok sayılmamalı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!