POLİSAN’dan açıklama

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gazetemizin internet sitesinde 31 Ağustos 2020 tarihinde “Polisan’da neleroluyor”  başlıklı haberde  Murat Kök’ün  Dilovası’ndaki fabrika önünde başlattığı eylemle ilgili olarak Polisan Holding AŞ avukatı Özgür Kaya vasıtasıyla bir açıklama yaptı.  Açıklamada haberde yer alan iddiaların doğru olmadığı , Kök tarafından ortaya atılan iddiaların da gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada ilgili tarafın eğer bir haksızlığa uğradıysa hak arama mercinin medya kulvarı olmadığı yargıya müracaat etmesi gerektiğine dikkat çekildi.  İşte Polisan’ın avukat Özgür Kaya vasıtasıyla gönderdiği açıklamada şu  ifadelere yer verildi:”

Tekzip Metni

31.08.2020 tarihinde www.bolgehaber.com isimli internet sitesinde yayınlanan “POLİSAN’da neler oluyor?” başlıklı haberde müvekkil Polisan Holding A.Ş.’nin ticari itibarını zedeleyen, müvekkil şirket aleyhine toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda ifadelere yer verilmiştir. Söz konusu haberin içeriği tamamen asılsız olup, her türlü ticari faaliyetini hukuka uygun şekilde yürüten müvekkil şirketin itibarını kamuoyunda gerçeğe aykırı iddialarla zedelemeye yöneliktir. Hiçbir resmi belgeye ve bilgiye dayandırılmaksızın adeta bir dedikodunun aktarımı niteliğindeki mezkûr haber medya gücünün yanlış ve yanlı kullanımıdır. Bu nedenle söz konusu haberde müvekkil şirkete isnat edilen iddialara karşı gerçek bilgileri sayın kamuoyunun bilgilerine sunma zorunluluğu hâsıl olmuştur. Murat Kök isimli kişinin yaptığı işin karşılığını alamadığı, fabrika içinde yönetim entrikaları sonrasından değişiklikler olduğu, yeni gelen yönetimin suçu eski yönetime atarak para vermemenin yollarını bulduğu ve Polisan’ın bu şahsın parasını ödememek için türlü bahanelere başvurduğu yönündeki iddialar tamamen gerçeğe aykırıdır. Bu şahsın müvekkil şirketten herhangi bir hak ve alacağı bulunmadığı aşikârdır. Kaldı ki; herhangi bir alacağının bulunması ihtimalinde dahi hak arama özgürlüğü kapsamında hakkını arayacağı mercii T.C. Mahkemeleridir. Yasa dışı olarak müvekkil şirketin itibarını zedeler nitelikteki haberlerin yayınlanmasına sebebiyet verilmesi kabul edilemez niteliktedir.

Basın ilkelerine göre haberlerin doğruluğunu araştırmadan, haber aktarma gayesinin ötesinde, gerçeğe aykırı şekilde hakaret etmek gayesi ile yazı yazıldığı ve bu suretle müvekkil şirket itibarına saldırı teşkil eden haksız eylemde bulunulduğu açıkça ortadadır.  Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden olan müvekkil şirket hakkında bundan sonra yapılacak bu şekilde gerçek dışı tüm haber ve yazılarla ile ilgili hukuki olarak her türlü mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini ve bu şahıs hakkında her türlü maddi ve manevi olarak tüm hukuki yollara başvurulacağını beyan eder, www.bolgehaber.com isimli internet sitesinde yayınlanan “POLİSAN’da neler oluyor?” başlıklı haberin tamamen gerçek dışı olduğunu Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim.

POLİSAN HOLDİNG A.Ş.

Vekili ÖZGÜR KAYA”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
POLİSAN’dan açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!